"Det finns bara 2 olika sorters travspelare, de som redan har registrerat sig på travsystemet.se och de som ännu inte gjort det!"

Allt om V75/V86 på ett ställe!
Vinn mer och oftare med reducerade system

Om reducerade travsystem

ATT SPELA MED REDUCERADE SYSTEM

Travsystemet har utvecklat ett eget reduceringsverktyg för travtips på V75, V86 och GS75.

Med några få klick hjälper vi dig att slippa betala för onödiga kombinationer och på ett enkelt sätt skapa dina egna reducerade system, antingen om du är en van spelare som är påläst om loppen och vill ranka och skapa ditt eget reducerade system, om inte kan du istället välja att använda vår smarta funktion Autosystemet som fungerar som ATG:s ”Harry Boy” – du väljer bara din insats, du behöver varken kunna något om vare sig trav, hästar eller reducerade system, men kanske ändå vill vara med och spela och försöka vinna storjackpotten på V75:an, men med reducerade system!OM REDUCERADE TRAVSYSTEM

Att reducera ett system innebär att man minskar antalet rader på ett matematiskt system. Detta gör man genom att sätta ett antal systemvillkor.

Skillnaden mellan ett matematiskt system och ett reducerat system, är i stort sett att på ett matematiskt system betalar du lika mycket för alla hästar, men med ett reducerat system rankar du hästarna efter förutbestämda kriterier, vanligtvis A-B-C-D (A-H), där du betalar mer för de hästar du tror mest på och mindre för de tror minst på, men ändå vill ha med på systemet.

En viktig del av processen att skapa ett reducerat system är rankingen av hästar i de olika loppen. I ett matematiskt system så spelar rankingen inte någon roll då det räcker att ha med hästen på kupongen, men när man spelar reducerade system så har det normalt en stor betydelse.

Du kan välja att göra en liten reducering 10-50 %, men ofta är det då lämpligare att göra ett matematiskt system och öka insatsen istället för ett reducerat system i sig minskar alltid dina chanser att vinna jämfört med ett matematiskt system. Väljer du istället att reducera kraftigt 80-99 % får du istället med ett större antal hästar i varje lopp.

En annan fördel med reducerade system är att du inte behöver välja några spikar/enkelstreck i specifika lopp utan istället väljer att antal A-hästar där ett visst antal ska vinna, men vilken som gör det är inte avgörande för utfallet. För en normalspelare med insatser mellan 100 - 1000 kr är det svårt att gå plus på matematiska system i längden, det krävs en stor portion tur, man måste hitta ett par spikar/enkelstreck i ett par förutbestämda lopp och det är svårt att enbart på kunskapsbasis klara detta i och med oförutsedda händelser som galopper, fastlåsta ekipage mm. då man bara kan ta ett begränsat antal hästar i alla lopp utan att kostnaden blir för stor.

Ett reducerat system ger andra förutsättningar. Det fina vid spel med reducerat kontra ett matematiskt system är att du inte behöver specificera dina spikar, du väljer t ex 7 spikar (i form av A-hästar) på en V75 omgång, det kan vara storfavoriter eller skrällar, oftast bäst med en blandning om man vill satsa på de lite högre vinsterna, vinner 3 av dem så är första kriteriet för systemutfallet inne, sen behövs rätt antal B och/eller C och/eller D-hästar etc. för att du garanteras 7 rätt. Med ett matematiskt system måste exakt de ”spikar” du valt vinna för att få 7 rätt, detta är betydligt svårare att pricka in.

Tänk på att varje omgång är unik och reduceringsgraden kan varieras beroende på hur du väljer att spela. Tänk också på att chansen att vinna minskar när du reducerar baserat på antal rader, men i och med att du spelar reducerat kan du öka dina vinstchanser genom att du kan få med betydligt fler hästar på systemet t ex kan du göra ett system med 8x8x8x2x8x2x8 (Obs! Ingen säker spik behövs) på en V75 omgång, matematiskt blir detta 131 072 rader och skulle detta kosta 131 072 x 0,50 kr = 65 536 kr att lämna in.

Detta matematiska system kan man då t ex välja att reducera ned 98 % till 1500 rader som då istället kostar 750 kr att lämna in.

Skärmdump

Utfalls garanti: Om utfallet blir att 3-A hästar vinner, 1B-häst, 1C-häst och 1 D-häst är du alltid garanterad 7-rätt. Blir inte detta utfallet ger systemet aldrig 7-rätt, men kan ge 5 och 6 rätt beroende på olika utfall. Missar man ett villkor (A-D hästar) blir det 6 rätt, 2 missade villkor ger 5 rätt etc.

I och med att reducerade system alltid genererar ett större antal kuponger än ett matematiskt system rekommenderar vi att du alltid använder Travsystemets rättningsfunktion när du rättar ditt reducerade system.

Kort om reducerade Travsystem:

  • Vinn mer och oftare med reducerade system!
  • Öka dina vinstchanser med ett reducerat Travsystem!
  • Spela som storspelare, men med begränsad insats!
  • Dina insatser behöver inte vara stora, men dina vinster kan bli det!
  • Passar utmärkt även för mindre system i 200 - 500 kronors klassen, men också för bolagsspel med lite högre insatser